CAVAA

cavaa-eulalia_14_cavaa-eulalia_01_cavaa-eulalia_02_cavaa-eulalia_03_cavaa-eulalia_04_cavaa-eulalia_05_cavaa-eulalia_06_cavaa-eulalia_08_cavaa-eulalia_09_cavaa-eulalia_10_cavaa-eulalia_11_cavaa-eulalia_12_cavaa-eulalia_13_cavaa-eulalia_15_cavaa-eulalia_16_cavaa-eulalia_17_cavaa-eulalia_zz00_porteriacavaa-eulalia_p02_plantacavaa-eulalia_p03_inicial-finalcavaa-eulalia_p04_axo1cavaa-eulalia_p05_axo2cavaa-eulalia_zp01_collage

Casa Eulàlia

L’estructura en murs de càrrega d’aquest bloc de Vilanova definia inicialment un habitatge desordenat i sense jerarquies d’espais, on els recorreguts hipotecaven les estances del centre de la casa a viure tancades a un petit pati de llums i a l’escala comunitària. La nostra proposta incideix en l’actuació sobre el centre de la casa, obtenint un ròtula que funciona com a estudi, espai d’emmagatzematge, safareig i cuina. La nova organització d’estances i circulacions ens ha permès ubicar dormitoris a nord i la sala d’estar a sud, obrint visuals des d’un extrem a l’altra de l’habitatge. Modificacions de tancaments que s’han combinat amb petites incisions com el moble de l’entrada, el qual recula la cantonada d’un dormitori i ofereix a l’usuari les vistes al balcó i al carrer des del primer moment en les que s’accedeix a la casa.

Autors: Jordi Calbetó i Oriol Vañó, arquitectes

Col·laboradors: Pep Vinuesa, arquitecte tècnic